Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raluca Turcan la RFI: Până la sfârşitul lunii iunie, vom depune o moţiune de cenzură

Raluca Turcan Remaniere Guvern jignire natie.jpg

Raluca Turcan critică remanierea Guvernului Dăncilă (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)
Raluca Turcan critică remanierea Guvernului Dăncilă (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)

PNL va depune o moţiune de cenzură până la sfârşitul lunii iunie, declară la RFI prim-vicepreşedintele Raluca Turcan. În opinia sa, cel mai bine ar fi însă ca Viorica Dăncilă să plece singură de la conducerea Guvernului, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Raluca Turcan e de părere că “doamna prim-ministru Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze de urgenţă, să-şi asume în faţa poporului român faptul că a încălcat Constituţia României, faptul că nu a avut capacitatea să conducă şi să-şi îndeplinească rolul de prim-ministru”.

Prim-vicepreşedintele PNL dă de înţeles că liberalii nu se grăbesc cu moţiunea de cenzură: “Vom sancţiona fiecare derapaj al Guvernului României, vom propune soluţii alternative de fiecare dată când acest Guvern îşi dovedeşte incompetenţa şi la momentul oportun, atunci când vom considera că există şanse să treacă, vom lua în calcul inclusiv o moţiune de cenzură. PNL poate depune o singură moţiune de cenzură într-o sesiune parlamentară. Aşadar, până la sfârşitul lunii iunie vom folosi şi acest instrument democratic de cenzurare a activităţii Guvernului, cu speranţa că vom elibera Palatul Victoria de guvernarea devastatoare şi dăunătoare PSD-ALDE”.

Raluca Turcan, despre demisia premierului Dăncilă, cerută de preşedintele Iohannis