Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miting în sprijinul Vioricăi Dăncilă? PSD decide luni

dancila.jpg

Image source: 
gov.ro

PSD se reuneşte, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, unde ar urma să fie luată în discuţie şi varianta organizării unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă. Mitingul este cerut de mai mulți lideri social-democrați din teritoriu.

Ideea organizării unui miting  a apărut după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare penală împotriva Vioricăi Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, de prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, de înaltă trădare şi de divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderii PSD spun că în spatele plângerii penale s-ar afla de fapt preşedintele Klaus Iohannis, pe care-l acuză că practică şantajul pentru a prelua guvernarea. Întrebat despre eventuala suspendare a preşedintelui Iohannis, Liviu Dragnea declara vineri că este importantă stabilitatea ţării, dar asta nu înseamnă că social-democraţii vor sta "cu mâinile încrucişate”.

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat că social-democraţii sunt pregătiţi ”inclusiv de a ieşi în stradă”, pentru a o susţine pe Viorica Dăncilă.

De altfel, liderii PSD din regiunea de vest au semnat, sâmbătă, la Timişoara, o rezoluţie prin care susţin actualul Guvern şi transmit conducerii naţionale a partidului că sunt pregătiţi să iasă în stradă pentru susţinerea premierului.

La rîndul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la Parlament, că dacă PSD va organiza un miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, atunci membrii ALDE vor participa la această acţiune.

Pe de altă parte, Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, vorbește despre măsuri mult mai dure împotriva șefului statului. ”Eu cred că este necesară suspendarea preşedintelui. Pentru că se pare că este foarte simplu să i se urce la cap“, a declarat  Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai puternici lideri locali, pentru Realitatea TV.

Ședința de astăzi a conducerii PSD are loc la Parlament.