Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: “Exclud desființarea Pilonului II de pensii”

piloni_pensie.jpg

Image source: 
site-ul Autorității de Supraveghere Financiară - Sectorul Pensii Private

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări astăzi că nu se desființează Pilonul II de pensii, însă a precizat că este în analiză posibilitatea ca fiecare persoană să poată să aleagă dacă vrea sau nu să cotizeze la acest pilon.

“A fost vorba de o propunere a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, pe care Guvernul nu o agreează și nu a agreat-o. Nu a existat nicio hotărâre de Guvern care să facă referire la acest aspect”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a recunoscut că a existat un scenariu intern în privința suspendării Pilonului II de pensii. Totul ar fi pornit, spune oficialul, de la faptul că peste 1 milion de angajați din România plătesc contribuții la sistemul public și la pilonul II de pensii la nivelul salariului minim, deși ar câștiga mai mult.

 "Nu este vorba despre un proiect de suspendare a pensiilor, nu este vorba de niciun proiect, ci este vorba despre un program legislativ în care am propus...s-a propus de la noi și asta este eroarea un proiect privind pilonul II, deci nu este vorba despre suspendare. Ne asumăm această eroare", a declarat la RFI, Ion Ghizdeanu.