Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Îi somez pe guvernanți să-și revină și să clarifice care este intenția lor legată de Pilonul II de pensii

Președintele Klaus Iohannis îi somează pe guvernanți să spună care este intenția lor legată de Pilonul II de pensii, pentru că, spune șeful statului,  "acest ping-pong al declarațiilor a ajuns la limita diletantismului”.

„Am observat cu multă îngrijorare ce se întâmplă. (...) A apărut un fel de ping-pong de declarații: ba se desființează, ba nu se desființează, ba se naționalizează, ba nu se naționalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte îngrijorător. Această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice. Îi somez pe guvernanți să-și revină și să clarifice, o dată pentru totdeauna, care este intenția lor legată de Pilonul II, pentru că aici nu e vorba de niște bani care sunt ai statului sau bani publici. Sunt bani privați ai oamenilor care contribuie la Pilonul II. Nu poți să te joci cu așa ceva.”, a declarat, în această seară, șeful statului.
În opinia sa, “riscul cel mai mare este ca oamenii să piardă încrederea în capacitatea statului de a proiecta și gestiona sistemul de pensii”. „Lumea deja începe să-și pună întrebări <Ce se întâmplă cu acești bani care au fost plătiți?>. Sunt banii românilor care au contribuit  la Pilonul II de pensii. Așa nu se poate. Este nevoie de o clarificare fermă, sper eu în sensul că PSD-ul nu se atinge de acești bani”, a conchis Klaus Iohannis.