Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis, întrebare pentru Executiv: "Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?"

Adriana Saftoiu suspendare presedinte Iohannis.jpg

Klaus Iohannis, ameninţat de Liviu Dragnea cu suspendarea (Sursa foto: site Preşedinţie)
Klaus Iohannis, ameninţat de Liviu Dragnea cu suspendarea (Sursa foto: site Preşedinţie)

Președintele Klaus Iohannis a cerut, în această seară, Executivului să spună dacă mai are bani de pensii și salarii până la sfârșitul anului. Șeful statului a făcut un nou apel către Guvern și PSD să iasă public cu explicații clare și argumentate privind Pilonul II de pensii.

”Lumea își pune întrebarea, de ce s-a creat această incertitudine, din partea PSD. Oare ce țintesc? Nu s-au înțeles între ei? Greu de înțeles. Unii își pun întrebarea dacă acești bani, dacă se suspendă Pilonul II, nu vor fi folosiți în altă parte? Nu știu, dar ei trebuie să dea un răspuns”, a declarat președintele la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a cerut Guvernului și PSD să răspundă public la două întrebări: "Ce aveți de gând cu pilonul iI de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Iar întrebarea a doua, pentru Guvern, este următoarea: Mai aveți bani pentru pensii și salarii, până la sfârșitul anului?” a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a somat și în urmă cu o zi Guvernul să clarifice intenția legată de Pilonul II de pensii. "Am observat cu multă îngrijorare ce se întâmplă. (...) A apărut un fel de ping-pong de declarații: ba se desființează, ba nu se desființează, ba se naționalizează, ba nu se naționalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte îngrijorător. Această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice. Îi somez pe guvernanți să-și revină și să clarifice, o dată pentru totdeauna, care este intenția lor legată de Pilonul II, pentru că aici nu e vorba de niște bani care sunt ai statului sau bani publici. Sunt bani privați ai oamenilor care contribuie la Pilonul II. Nu poți să te joci cu așa ceva.”, a declarat aseară Klaus Iohannis.