Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Replica ALDE pentru Klaus Iohannis: Președintele, un instigator

varujanvosganian.jpg

Deputatul de Iași Varujan Vosganian este vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE
Sursa imaginii: 
alde.ro

Președintele Klaus Iohannis este un instigator. O spune la RFI deputatul Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE după ce șeful statului a cerut, ieri, Guvernului să răspundă „clar și documentat” dacă mai au „bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului”. Deputatul ALDE spune răspicat că nu sunt motive de îngrijorare: salariile și pensiile au venit întotdeauna la timp, ba chiar au fost majorate. O astfel de întrebare din partea președintelui e menită doar să neliniștească populația, consideră Varujan Vosganian (AUDIO).

“Președintele își imaginează că o astfel de întrebare va naște neliniște printre români. Nu știu de ce în ultima vreme președintele are această pornire de a nu lăsa spiritele în România să se domolească, de a asmuți într-una și de a păstra un climat de revoltă de revoltă latentă în rândul populației. Putea, eventual, președintele să întrebe <<după ce plătiți salariile și pensiile dacă mai aveți bani de investiții?>> Dar să lase sentimentul că oamenii vor fi expuși neplății pensiilor sau salariilor de la buget, repet, este o instigare. Președintele de mai multă vreme a ieșit complet din spiritul Constituției, se poziționează împotriva Guvernului, cere una-două demisiile Primului Ministru... Nu e normal”, consideră Varujan Vosganian într-o luare de poziție la RFI.

Vicepremierul Viorel Ștefan a făcut ieri declarații de presă la Palatul Victoria dar pe alte teme.

“Oricine poate intra pe site-ul Ministerului de Finanțe și poate vedea acolo că deficitul este în limite controlabile. Vicepremierul a procedat corect, a prezentat proiectele investiționale ale Guvernului în urma adoptării Legii parteneriatului public-privat. Guvernul trebuie să rezolve probleme, nu să stea toată ziua-bună ziua să răspundă la ceea ce inventează opoziția sau președintele”, a mai delarat la RFI deputatul ALDE varujan Vosganian,vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE, partenerul PSD la guvernare.

 
Varujan Vosganian intervievat de Magda Prelipceanu