Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea cumpără electoratul, denunță deputatul Stelian Ion (USR)

Liderul PSD Liviu Dragnea afirmă, într-un interviu pentru Reuters, că măsurile de reducere a impozitelor şi taxelor şi de creştere a salariului minim şi a pensiilor vor continua, argumentând că "au fost prea mulţi ani de austeritate". Variantele prezentate sunt absolut nesustenabile, consideră deputatul USR Stelian Ion. Dragnea cumpără electoratul, acuză reprezentantul opoziției.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, în interviul acordat Reuters, că salariul minim ar urma să ajungă la cel puţin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă la 200 de euro. Contribuțiile sociale și TVA vor fi reduse tot până în 2020. De asemenea impozitele pentru proprietăți ar putea să scadă.

Dragnea afirmă că Guvernul îşi va respecta ţinta de deficit fără alte măsuri suplimentare şi susţine ca va fi o creştere economică de 5,5%, în pofida unei creşteri mai mici decât se aştepta în primul trimestru, respectiv de 4%.

Partidul de guvernământ va elabora măsuri de sprijinire a bursei începând de anul viitor, inclusiv de scutire de impozitul pe venit a angajaţilor din domeniul pieţei de capital şi al brokerajului. Totodată, este analizată şi decizia de a elimina taxa de 5% pe dividende, mai spune liderul social democrat.

Deputatul USR Stelian Ion consideră că variantele prezentate sunt absolut nesustenabile.

"Lansează niște variante absolut nesustenabile Nu au cum, în același timp, să micșoreze și taxele, să mărească și pensiile și salariile E absolut imposibil. Doar dacă se va îndatora această țară peste măsură și toată această presiune va fi lăsată moștenire generațiilor următoare. Este o atitudine absolut iresponsabilă! Și pentru a-și păstra puterea, care se clatină din temelii, văzând cetățenii României ce planuri are PSD-ul cu legislația penală, cred că încearcă să cumpere electorat prin astfel de declarații și prin măsuri populiste, dar total iresponsabile", a declarat la RFI deputatul USR de Constanța Stelian Ion.