Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta: Cred că din ce în ce mai mulți parlamentari PSD vor veni alături de mine

Fostul premierul Victor Ponta dă de înțeles la RFI că mai mulți parlamentari PSD i s-ar putea alătura formațiunii pe care o conduce alături de fostul ministru Daniel Constantin, Pro România.

Reacția vine după ce în ultimele zile, 4 aleși PSD au plecat la Pro România. E vorba de fostul ministru al Turismului Mircea Dobre, și de parlamentarii Gabriela Podașcă, Emilia Meiroșu și Cătălin Nechifor.

”Ceea ce Mircea Dobre a spus public este ceea ce îmi spun mie în privat cam toți pesediștii cu care mă întâlnesc – despre modul de conducere a lui Dragnea, despre faptul că și PSD, Guvernul și Parlamentul au fost confiscate și sunt folosite pentru interesele personale. (...) Cred că din ce în ce mai mulți și parlamentari, și lideri PSD vor avea curaj și vor veni alături de mine ca să salvăm ceea ce este de salvat”, spune Victor Ponta.

Fostul premier spune că este o nemulțumire în rândul PSD.

”Este o nemulțumire uriașă pentru modul de conducere și pentru impunerea doamnei Dăncilă, în special, atât ca prim-ministru, cât și ca președinte executiv al PSD. (...) Deși nu au curajul să o spună, în discuțiile private, eu discut cu toată lumea din PSD mai puțin cu dl Dragnea, toți sunt absolut consternați de faptul că PSD, dincolo de păcatele sale ideologice sau de comportament, a guvernat bine. Acum, dna Dăncilă, ca persoană, este categoric cel mai slab pregătit premier din ultimii 28 de ani (...) în fiecare zi dă motiv adversarilor să râdă de Dăncilă și suporterilor să se rușineze de ea”.

Victor Ponta îl laudă pe fostul premier Mihai Tudose că a avut curajul să declare că nu ar fi oportun un miting de susținere a Guvernului Dăncilă.

”Mihai Tudose a fost singurul care a spus ceea ce gândesc toți. Știți că dl Dragnea a mai anunțat că face un miting împortriva statului paralel, că face un miting pentru familia tradițională (...) așa și acest miting. Sigur, poate să-i oblige pe membrii PSD care au funcții în administrația de stat, că lucrează la primării, la Guvern, nu au ce să facă. Îi aduce dl Dragnea cu autocarul, stau puțin și o să plece. Nu ăsta e modul de manifestare când ești la putere. Oamenii așteaptă să guvernezi bine, ceea ce nu se întâmplă”, a mai spus Victor Ponta.

 
Victor Ponta, liderul Pro România