Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Senatorul PNL Florin Cîțu: PSD suspendă contribuțiile la Pilonul II de pensii

florin_catu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook Florin Cîțu

Senatorul PNL Florin Cîţu susține că Guvernul României ar fi informat Comisia Europene, încă de la începutul lunii aprilie, despre intenţia de desfiinţare a Pilonului II de pensii. În sprijinul declarației sale, liberalul a publicat pe pagina sa de facebook un document atribuit Comisiei Europene.

Guvernul, PSD, ministrul Finanțelor Publice mint!”, spune senatorul liberal. El precizează că “acest document arată că între 10 și 11 aprilie, au fost discuții cu reprezentantii Comisiei Europene, despre faptul că România ignoră creșterea alarmantă a deficitului structural". In contextul acestor discuții,  guvernul României a informat CE de planurile sale de suspendare a contributiei pentru pilonul II de pensii și că va face această contribuție “facultativă”, a declarat la RFI, senatorul PNL, Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, "Comisia Europeană avertizează că, deși pe termen scurt rezolvi o problemă, pe termen lung creezi una mult mai mare, pentru că nu ai bani să plătești pensiile în viitor. Un alt risc ar fi pierderea beneficiilor de pe urma aplicării clauzei pentru reforme sistemice care permite devieri de la ținta de deficit".

În opinia senatorului liberal,  guvernanții  au deja planurile de suspendare a contribuției pentru Pilonul II, iar acum se gândesc cum să prezinte această strategie astfel încât lumea să o accepte în liniște. "Toată lumea știe că nu sunt bani la pensii. Pentru pensii, trebuie să faci rost de bani de undeva (...) Este clar faptul că trebuie să se împrumute din ce în ce mai mult, la dobânzi din ce în ce mai mari. Acest lucru îi face pe guvernanți să-și dorească banii de la Pilonul II de pensii. Fără acești bani, ar trebui să se împrumute din piață și s-ar putea ca piața să nu le mai dea bani. De aceea sunt speriați și fără bani din piață binenîneles că nu sunt bani de pensii", a explicat Florin Cîțu.

 

 
Senatorul liberal Florin Cîțu, despre intenţia PSD de desfiinţare a Pilonului II de pensii