Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Se răzgândește Trump? Summitul SUA-Coreea de Nord ar putea avea loc

Data şi locul summitului Statele Unite – Coreea de Nord nu s-au schimbat, le-a spus președintele Donald Trump reporterilor acreditați la Casa Albă.

Întâlnirea istorică, programată în 12 iunie în Singapore este luată în continuare în calcul, a spus Trump: "Vreau să vă spun că facem progrese cu summitul. Lucrurile merg foarte bine. Continuă negocierile. Cred că e multă bunăvoință și cred că așteptările sunt foarte mari în ceea ce privește denuclearizarea pensinsulei. Ar fi extrem de benefic pentru Coreea de Nord, de Sud, pentru Japnia și întreaga omenire. O mulţime de oameni lucrează în acest sens şi lucrurile evoluează foarte bine pentru 12 iunie, în Singapore",  a afirmat Trump, după ce, anterior, Kim Jong Un a avut o întâlnire surpriză cu președintele sud-coreean. Liderul de la Phenian și-ar fi menținut angajamentele referitoare la denuclearizare. 

Kim Jong Un are voința necesară denuclearizării. Discuțiile se poartă însă pe marginea viitorului. Coreea de Nord vrea ca SUA să garanteze siguranța regimului Kim, după denuclearizare, a transmis președintele sud-coreean Moon Jae-in.