Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD anunță miting pro-Dăncilă pe 9 iunie. Avram: Îmi aduce aminte de Ceaușescu

Dragnea desfiintare pilon pensii.jpg

Liviu Dragnea susţine că nu s-a decis desfiinţarea Pilonului II de pensii (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu/arhivă)
Liviu Dragnea susţine că nu s-a decis desfiinţarea Pilonului II de pensii (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu/arhivă)

PSD va organiza un miting de susţinere a Guvernului Dăncilă pe 9 iunie. Filialele din mai multe zone ale ţării vor să trimită mii de oameni la Bucureşti, pentru a da un semnal că premierul Viorica Dăncilă, criticată de preşedintele Klaus Iohannis, are sprijinul coaliţiei. ”Mitingul PSD este un demers cel puţin ciudat”, spune la RFI Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevărul.

PSD vrea să organizeze un miting pentru susţinerea premierului Viorica Dăncilă în 9 iunie, au declarat surse din partid pentru News.ro. Potrivit aceloraşi surse, detaliile organizatorice, inclusiv locul de desfăşurare, ar urma să fie stabilite în cursul acestei săptămâni, când este aşteptat şi anunţul oficial.

PSD a discutat în 21 mai subiectul organizării unui miting de susţinere a Vioricăi Dăncilă, după ce în 16 aprilie lansase tema organizării unui miting în favoarea familiei tradiţionale.

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat la mijlocul lunii mai că social-democraţii sunt pregătiţi ”inclusiv de a ieşi în stradă”, pentru a o susţine pe Viorica Dăncilă.

De altfel, liderii PSD din regiunea de vest au semnat la Timişoara o rezoluţie prin care susţin actualul Guvern şi transmit conducerii naţionale a partidului că sunt pregătiţi să iasă în stradă pentru susţinerea prim-ministrului.

Liviu Avram: Ultimul astfel de miting a fost al Guvernului Ceaușescu

”E straniu pentru că eu nu cunosc să se fi organizat vreodată mitinguri de susținere a unui guvern aflat deja în funcție. Dacă îmi amintesc bine, ultimul a fost al guvernului Ceaușescu. Și-a organizat propriul miting de susținere care știm după aceea cum s-a terminat”, comentează, la RFI, Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevărul.

Ascultă:El mai spune că ”PSD vrea să își constituie în mod artificial un soi de legitimitate pentru ceea ce urmează să se întâmple cu legislația Justiției și cu cea penală. Covârșitoarea majoritate a celor care vor participa sunt oameni disciplinați de partid încolonați cu autocarele”.

Ascultă interviul integral acordat RFI de Liviu Avram:

 
Liviu Avram, despre mitingul PSD