Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Ţuţuianu: Prezenţa Ecaterinei Andronescu lângă Ponta m-a surprins, dar nu cred că va pleca din PSD

Sursa foto: Facebook/Ecaterina Andronescu

Plecările din PSD la Partidul ProRomânia al fostului premier Victor Ponta nu sunt de natură să creeze probleme coaliţiei majoritare. Iată ce declară la RFI vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, care crede că o moţiune de cenzură nu are nici o şansă de a trece prin Parlament.

Adrian Ţuţuianu se arată surprins de prezenţa senatoarei PSD Ecaterina Andronescu la un eveniment al partidului ProRomânia: „M-a surprins, într-un fel, pentru că eu ştiu că doamna Andronescu este un om foarte echilibrat. Am înţeles şi pot să înţeleg că are anumite nemulţumiri, le-a şi exprimat cu eleganţă şi decenţă în spaţiul public. Sunt însă reţinut în a face alte comentarii, pornind de la declaraţia doamnei Andronescu de ieri, conform căreia n-a plecat din PSD, a participat la acel eveniment. Rămâne să vedem care va fi atitudinea domniei sale în continuare. Personal, nu cred că va pleca din Partidul Social Democrat”.

Vicepreşedintele PSD nu se arată îngrijorat de recentele demisii din partid: „Aceste plecări nu sunt de natură să creeze probleme funcţionării coaliţiei majoritare nici la Camera Deputaţilor, nici la Senat. O moţiune de cenzură susţinută de PNL, USR şi de cei plecaţi din PSD la ProRomânia nu are nici o şansă de a trece prin Parlament. Cred că mesajul principal care trebuie reţinut de cei care susţin coaliţia de guvernare este acela că domnul Victor Ponta şi cu cei plecaţi din PSD se alătură PNL, se alătură PMP-ului lui Traian Băsescu, PNL-ului lui Ludovic Orban, omul care nu prea are serviciu astăzi şi USR-ului, adică cei care au făcut tot ce s-a putut de un an şi jumătate ca programul nostru de guvernare să nu fie pus în aplicare sau dacă ne referim la Traian Băsescu, cel care timp de zece ani a construit un sistem politic şi judiciar cu grave probleme, care iată că sunt aduse în atenţia opinia publice astăzi”.

 
Adrian Ţuţuianu, despre posibila demisie a Ecaterinei Andronescu din PSD