Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Candidatul pro-european, Andrei Năstase câștigă alegerile din Chișinău

nastase-primar.jpg

Candidatul pro-european, Andrei Năstase a câștigat alegerile din Chișinău
Sursa imaginii: 
Facebook/Andrei Năstase

Liderul Partidului Platformă Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a câștigat șefia Primăriei Chișinău, potrivit rezultatelor preliminare finale, prezentate duminică seara de Consiliul Electoral de Circumscripție.

 

Candidatul pro-european, Andrei Năstase a obținut 52,57 la sută din sufragii, în timp ce contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, 47,43 la sută din voturi, după procesarea a 100% din procese verbale.

Astfel, din totalul de 246.220 de alegători care s-au prezentat la urne, 129.432 de chișinăueni și-au dat votul pentru candidatul pro-european, Andrei Năstase, iar pentru candidatul PSRM, Ion Ceban au votat 116.788 de cetățeni

Armand Goșu: ”Mi-e milă de instituțiile de la București care au jucat pe mâna lui Plahotniuc”

Expertul în spațiu estic, Armand Goșu l-a și felicitat pe Andrei Năstase pentru victoria obținută în alegeri. Într-un mesaj pe Facebook, expertul a scris ”mi-e și milă de instituțiile de la București, de la MAE, SRI, SIE, Administrația Prezidențială, toate au jucat pe mâna lui Plahotniuc și au mizat pe candidații lui, "tehnocrata" Silvia Radu, acum "socialistul pro-rus" Ivan Ceban..... și au pierdut”.

 ”Poate că e timpul unei analize mai serioase (făcută de cineva din afara sistemului, chiar cineva din afara României, mă gândesc la americani sau la britanici, de ce nu și la germani), iar băieții care au produs această mizerie numită "politica României față de Basarabia" să facă obiectul unor anchete seriose. Prezența lor "la butoane" reprezintă o mare vulnerabilitate pentru securitatea și politica regională ale României”, a scris expertul de la București.