Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragnea: Va fi miting PSD în Piața Victoriei pentru apărarea democrației și a statului de drept

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că mitingul PSD va avea loc sâmbătă seară, 9 iunie, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei. Mitingul va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept.

Decizia a fost anunțată de liderul PSD după şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

"Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce instuţii se află sub teroare şi ce instituţii fac abuzuri, el a răspuns că le va nominaliza la miting.

"Ne interesează să protejăm justiţia şi pe cei care o înfăptuiesc", a precizat Dragnea.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu va fi un miting pentru susținerea Guvernului, ci unul pentru respectarea democrației. 

Viorica Dăncilă a confirmat că va fi prezentă la manifestație.

Tot sâmbătă este programat în Piața Victoriei și marșul comunității LGBT. Acesta este programat să înceapă la ora 17.30.