Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Renate Weber: Mitingul PSD, o imensă eroare

Renate Weber eurodeputata ALDE revocare Lazar.jpg

Sursa foto: Facebook/Renate Weber
Sursa imaginii: 
Facebook/Renate Weber

Mitingul PSD pentru apărarea democraţiei este inutil, declară la RFI europarlamentarul Renate Weber (grup european ALDE). Ea spune pe de altă parte că unii eurodeputaţi au fost „de-a dreptul oripilaţi” de protocoalele SRI cu instituţii din justiţie.

Întrebată cum califică decizia PSD de a organiza un miting pentru apărarea democraţiei, Renate Weber a răspuns: „O imensă eroare, în egală măsură inutilă”.

Ce ecouri are în PE decizia CCR privind revocarea lui Kovesi? „Mai puţin s-a discutat, eu n-am văzut mare agitaţie. Lumea nici nu prea înţelege foarte bine în ce constă decizia CCR. Am primit întrebări şi pe tema aceasta, am avut discuţii cu colegii mei, dar mai mult s-au interesat de chestiunea protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, dintre SRI şi CSM. Am primit inclusiv îndemnuri dacă nu se desecretizează protocolul cu Înalta Curte de Casaţie, poate reuşim s-o facem de la Bruxelles către România. Colegi de-ai mei au fost de-a dreptul oripilaţi de ideea că un serviciu român de informaţii poate să fie atât de implicat în actul de justiţie, ceea ce e inadmisibil”, spune europarlamentarul.

 
Renate Weber, despre mitingul PSD şi ecourile deciziei CCR privind revocarea lui Kovesi, în PE