Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Decizia CCR trebuie respectată; România de ani de zile îşi bate joc de Curte

UDMR suspenda colaborare PSD ALDE.jpg

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, suspendă colaborarea formațiunii sale cu PSD-ALDE (Foto: site UDMR/Banga Előd)
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, suspendă colaborarea formațiunii sale cu PSD-ALDE (Foto: site UDMR/Banga Előd)

Curtea Constituţională nu trebuie discreditată, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El consideră că decizia CCR privind revocarea Codruţei Kovesi de la şefia DNA trebuie respectată.

Kelemen Hunor crede că „este important să acceptăm, indiferent dacă ne place sau nu ne place vreo decizie a CCR, că aceste decizii trebuie respectate. Acum trei-patru săptămâni erau alte decizii, care erau pe placul altora, erau mai puţin OK pentru restul, dar toată lumea a acceptat. Dacă noi mergem pe ideea că anumite decizii care ne plac pot fi şi trebuie acceptate, alea care nu ne plac nu trebuie acceptate, distrugem orice speranţă de a păstra un echilibru între instituţiile fundamentale. Deci trebuie respectată decizia Curţii”.

În opinia liderului UDMR, „nu avem dreptul, cel puţin politicienii, să discredităm toate instituţiile fundamentale, inclusiv CCR, fiindcă nu ne place o decizie (...). În 2003, de exemplu, eu nu am fost de acord, recunosc, când am discutat amendarea Constituţiei, ca această Curte să aibă atât de multă putere, dar dacă noi am dat o putere extraordinară Curţii Constituţionale, poate a fost bine, poate nu a fost bine, atunci trebuie să acceptăm cu toţii că respectăm, vom respecta deciziile CCR. Din păcate, România de ani de zile îşi bate joc de Curtea Constituţională”.