Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen, întrebat dacă-i îndeamnă pe alegătorii UDMR să participe la mitingul PSD: Nici vorbă, nu e treaba noastră

Kelemen UDMR miting PSD.jpg

Kelemen Hunor: Fiecare partid are dreptul să facă miting (Foto: Facebook/Kelemen Hunor)
Kelemen Hunor: Fiecare partid are dreptul să facă miting (Foto: Facebook/Kelemen Hunor)

UDMR se disociază de mitingul PSD de sâmbătă, 9 iunie. Preşedintele Kelemen Hunor spune la RFI că nu-i va îndemna pe alegătorii formaţiunii sale să participe la manifestaţie. El precizează că fiecare partid are dreptul să organizeze un miting.

Kelemen Hunor declară că „fiecare face miting când doreşte, cum doreşte, e un drept câştigat. Fiind vorba despre un partid politic, chiar nu vreau să comentez. Şi noi am organizat când credeam că trebuie să ieşim în stradă. Habar n-am ce vor, unde vor să ajungă cu acest miting, ce vor să demonstreze, dar e un drept al fiecăruia. De obicei, eu spun că partidele politice nu trebuie să organizeze, cel puţin cele parlamentare, demonstraţii de stradă, dar există şi situaţii când ajungi la această concluzie şi faci acest lucru. Nu este nici ilegal, nici imoral”.

Întrebat dacă-i îndeamnă pe alegătorii UDMR să participe la mitingul PSD, liderul Uniunii a răspuns: „Nici vorbă. Când organizăm noi un miting, atunci îndemnăm şi organizăm. Când face altcineva, nu îndemnăm şi nu chemăm. Nu este treaba noastră, în nici un caz”.

Va susţine UDMR moţiunea de cenzură? „Orice discuţie despre o moţiune de cenzură începe cu ce facem după moţiunea de cenzură. Eu încă nu cunosc programul lor de guvernare, nu cunosc pe ce majoritate se bazează, cu semnături, aşa cum se face, nu cunosc numele premierului (...), nu cunosc principalii miniştri şi nu cunosc în ce direcţie vrem să mergem în chestiunile cele mai importante, economie, fiscalitate, investiţii, agricultură, educaţie, justiţie şi aşa mai departe. Deci fără aceste chestiuni nu putem discuta de moţiune. Acest lucru trebuie spus, că totuşi vorbim de ţară, nu vorbim de un restaurant”, subliniază Kelemen Hunor.

 
Kelemen Hunor, despre mitingul PSD şi moţiunea de cenzură