Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cătălin Ivan: Mitingul PSD pune foarte multe probleme din punct de vedere al Codului Penal

Catalin Ivan Miting PSD Cod Penal.jpg

Cătălin Ivan critică mitingul PSD (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)
Cătălin Ivan critică mitingul PSD (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)

Mitingul PSD de sâmbătă seară din faţa Guvernului pune probleme de ordin penal. Acuzaţia vine de la europarlamentarul Cătălin Ivan, exclus din Partidul Social Democrat. El declară la RFI că unii participanţi vor fi aduşi „sub ameninţare” în Piaţa Victoriei şi se întreabă de asemenea din ce bani vor fi plătiţi manifestanţii.

Cătălin Ivan afirmă că „este un miting care pune foarte multe probleme din punct de vedere al Codului Penal (...), de la luat oamenii cu forţa din comune, pe cei care au ajutor social, sub ameninţarea că dacă nu merg, nu mai primesc ajutorul social, de la angajaţii din întreprinderi de stat, regii, companii care lucrează cu statul, cu primăriile, cu Consiliile Locale, Judeţene, cu autorităţi naţionale, iarăşi sub ameninţarea că dacă nu vin la acest miting, îşi pierd locul de muncă”.

Eurodeputatul se referă şi la „finanţarea acestor deplasări. Costurile sunt imense. Partidele politice nu au aceşti bani. Întrebarea care se pune este de unde vor avea cei de la PSD bani să trimită atâţia oameni, autocare şi aşa mai departe, mâncare, până la Bucureşti şi înapoi, în condiţiile în care partidul are încă datorii foarte mari şi cred că încă mai are conturile blocate”.

 
Cătălin Ivan, despre mitingul PSD