Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Nu aducem pe nimeni cu forţa la mitingul PSD, e o minciună, minciună, minciună

liviu_pop_forta_miting_psd_minciuna.jpg

Liviu Pop: Nu aducem pe nimeni cu forţa la miting (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop: Nu aducem pe nimeni cu forţa la miting (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Mitingul PSD de sâmbătă din faţa Guvernului nu este unul politic, poate participa oricine doreşte, declară la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El susţine că nici un participant la manifestaţia care va începe la ora 20 nu este adus cu forţa. Parlamentarul crede că la miting vor veni „câteva sute de mii de persoane”.

Liviu Pop spune că mitingul PSD nu este unul politic: „Nu este un miting politic, este un semnal pe care noi l-am făcut public. Orice cetăţean al acestei ţări care-şi doreşte o justiţie independentă poate să participe la acest miting de mâine, invitaţia este liberă. Este un semnal pe care l-am dat, pentru că era momentul, trebuie să ducem până la capăt ceea ce ne-am propus de mult timp, noi, cei din PSD, aceea de a avea o justiţie independentă şi dreptul fiecărui cetăţean de a se apăra corect în faţa instituţiilor statului (...). Oamenii nu sunt aduşi la miting, oamenii doresc să vină la miting”.

Întrebat de ce nu vin oamenii singuri la miting, senatorul PSD a răspuns: „Noi le-am asigurat, acolo unde putem, prin organizaţiile judeţene, logistica de a veni la miting (...). Dorinţa de a participa ne face să organizăm această deplasare la miting noi, cei din PSD şi în special parlamentarii, alături de primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene”.

Presa a scris că PSD le cere participanţilor la mitingul de sâmbătă să se îmbrace în alb sau în costum popular, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept sigla partidului şi să aibă la ei lanterne sau telefoane cu blitz şi imnul printat. Întrebat dacă nici aceasta nu este o organizare politică, Liviu Pop a replicat: „E organizarea Partidului Social Democrat, dar pe lângă această organizare pe care o facem noi, în Piaţă vor fi şi alte persoane (...). Fiecare trebuie să respectăm legea. Pe cei care nu reuşesc să respecte legea trebuie să-i luăm la întrebări, pentru că noi ori de câte ori am făcut ca partid politic un miting sau o acţiune în stradă, am respectat legea (...). Alţii îşi permit să iasă în Piaţă fără autorizare”.

Cum răspunde Liviu Pop acuzaţiei potrivit căreia PSD îi aduce pe oameni la miting cu forţa, sub ameninţare? „Este o minciună. Am văzut inclusiv în mass-media centrală că şi noi la Maramureş, eu, care din păcate în momentul de faţă sunt în convalescenţă organizez, fac scenarii, chem oameni la miting, profesori, nu ştiu ce, strategii. Este o minciună, minciună, minciună. Nu se forţează nici un cetăţean să vină la miting. Cine vrea să vină e liber să vină”, declară senatorul.

El mizează pe o prezenţă masivă la mitingul de sâmbătă al PSD: „Câteva sute de mii de persoane vor fi prezente în Bucureşti, mâine, la miting”.