Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Capitala, ”invadată” de simpatizanții PSD: ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”

dragnea.jpg

PSD relanseaza ideea suspendarii presedintelui
PSD relanseaza ideea suspendarii presedintelui

Capitala se pregătește pentru mitingul PSD de sâmbătă seară. Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi la manifestația din Piaţa Victoriei, intitulată ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”.

ACTUALIZARE 1: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va participa la mitingul PSD care va avea loc de la ora 20.00 în Piaţa Victoriei, ea susţinând că trebuie sancţionat orice fel de abuz, în special cel de putere. Firea mai susţine că încă din prima zi de la câştigarea alegerilor de către PSD, atât Guvernul, cât şi autorităţile locale au fost supuse unei campanii de denigrare, defăimare, transmiterea de informaţii false, manipulare şi boicotare a activităţii. "Trăim într-o dictatură a minorităţii care nu s-a bucurat de votul românilor dar care vrea să confişte instituţiile prin fraudă politică şi morală. Prin minciună şi presiuni instituţionale", afirmă primarul Capitalei.

.................................................................................

Sute de autocare din toate colțurile țării au pornit de la primele ore ale zilei spre București. Participanții au primit instrucţiuni să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul României.

Nu este singurul miting de azi din Capitală. Pe lângă manifestația PSD, în Biucurești se vor desfăşura alte 13 evenimente, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă.

În acest context, Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

Reprezentanţii Jandarmeriei au reamintit obligaţiile pe care le au organizatorii mitingurilor: să asigure un dispozitiv propriu de ordine format din personal purtând însemne distinctive, să delimiteze spaţiul de desfăşurare a adunărilor publice, iar când acestea se desfăşoară în deplasare să ia măsuri pentru limitarea spaţiului de circulaţie ocupat, să ia măsuri ca ocuparea spaţiilor destinate desfăşurării adunărilor publice să aibă loc cu puţin timp înainte de oră începerii activităţilor, iar părăsirea lor să se facă imediat după oră-limită stabilită, să ia măsuri pentru îndepărtarea participanţilor care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică, iar când aceştia nu se supun, să îi semnaleze forţelor de ordine, să interzică participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violenţe sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. 

Totodată participanţii la adunările publice sunt obligaţi: să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine; să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grăi, manifeste sau alte mijloace audiovizuale; să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie. Este interzis că persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranţilor, cu scopul de a tulbură normala desfăşurare a acestora, au subliniat reprezentanţii Jandarmeriei.