Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mitingul PSD: Zeci de mii de oameni îmbrăcați în alb au protestat în Piața Victoriei

miting_psd_oameni_alb_piata_victoriei.jpg

Miting PSD, în Piața Victoriei (Sursa foto: site România TV)
Miting PSD, în Piața Victoriei (Sursa foto: site România TV)

Zeci de mii de membri și simpatizanți PSD au participat sâmbătă seară la un miting în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii au protestat împotriva abuzurilor justiției. Liderii PSD și ALDE au luat cuvântul la manifestația de amploare din fața Guvernului.

Participanții la mitingul PSD au venit din mai multe județe ale țării. Primele autocare cu manifestanţi au sosit în Capitală încă de la ora 16, unele cu oprirea pe B-dul Aviatorilor, altele la Romexpo, unde social-democraţii au fost coborâţi pentru a ajunge în faţa Guvernului.

Cei mai mulți manifestanți au venit îmbrăcați în alb, la îndemnul PSD.

Liviu Dragnea a urcat pe scenă, după ce a fost prezentat ca persoana care ţine piept abuzurilor: ”Aţi dat dovadă de curaj venind azi aici. V-aţi asumat cu demnitate dreptul la libertăţi şi democraţie. Îi salut, dar de astă dată cu milă pe toţi trimişii în piaţă ai statului paralel, civil sau nu, la ordin sau din curiozitate. Suntem mulţi azi aici, mai mulţi decât s-au aşteptat cei care râdeau, ne insultau. Ce trebuie să ştie şi să nu uite niciodată statul paralel e că suntem foarte mulţi, suntem voinţa populară exprimată de lege şi Constituţie (…). Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb. Albul simbolizează curăţenia şi noi asta facem. Curăţăm ţara de mizeria împrăşitată de aceşti şobolani”.

Premierul Viorica Dăncilă le-a vorbit și ea manifestanţilor: ”Rezultatul votului românilor trebuie respectat. Abuzurile trebuie să fie respinse”.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: ”Simt vânt de libertate. Azi e pentru mine o după-amiază foarte frumoasă. Sunt mândru de voi şi de România. Acum câteva zile, băiatul meu mijlociu m-a întrebat de ce organizăm acest miting. Mihai, dragă, facem acest miting pentru ca tu, când vei fi ca noi, să poţi face miting la fel, pentru libertate”.