Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban: Mitingul PSD a fost penibil. Singurul eveniment important de sâmbătă a fost victoria lui Halep la Roland Garros

orban_miting_psd_penibil_halep_roland_garros.jpg

Imagine de la mitingul PSD de sâmbătă, 9 iunie 2018, din Piaţa Victoriei (Foto: RFI/Alex Olaru)
Imagine de la mitingul PSD de sâmbătă, 9 iunie 2018, din Piaţa Victoriei (Foto: RFI/Alex Olaru)

Preşedintele PNL minimalizează mitingul de sâmbătă al PSD împotriva abuzurilor din justiţie. Ludovic Orban spune la RFI că „ziua de 9 iunie 2018 va rămâne în conştiinţa românilor ca ziua în care Simona Halep a câştigat Roland Garros” şi consideră mitingul PSD un „eşec grav”.

Ludovic Orban comentează mitingul PSD: „Penibil. Partidul de guvernământ, partidul care deţine puterea să protesteze împotriva abuzurilor este împotriva firii. Principalele abuzuri sunt pornite de la partidul de guvernământ. În general, comite abuzuri cine are funcţii, cine deţine puterea, adică partidul de guvernământ, care a capturat aproape toate instituţiile statului”.

În opinia sa, „e mult zgomot pentru nimic. A fost un miting pentru paranoia lui Dragnea. S-a văzut foarte limpede cât de ataşaţi erau participanţii la miting de Dragnea, dacă mai mult de o treime au părăsit Piaţa Victoriei înaintea discursului lui Dragnea şi şi în timpul discursului lui Dragnea foarte mulţi participanţi au părăsit Piaţa Victoriei. După opinia mea, a fost un eşec grav al PSD-ului. În ceea ce priveşte ziua de 9 iunie, din punctul meu de vedere, ziua de 9 iunie 2018 va rămâne în conştiinţa românilor ca ziua în care Simona Halep a câştigat Roland Garros. Restul evenimentelor nu au contat”.

 
Ludovic Orban, despre mitingul PSD faţă de abuzurile din justiţie