Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Dobre (PSD), despre nominalizarea lui Vlase la şefia SIE: În politică nu prea există coincidenţe

adrian_dobre_vlase_sie_coincidente.jpg

Sursa imaginii: 
Gabriel Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis la şefia SIE (Sursa foto: site Camera Deputaţilor)

Social-democratul Adrian Dobre se arată surprins, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe deputatul PSD Gabriel Vlase la conducerea SIE. Dobre spune la RFI că este vorba mai degrabă de „o mişcare politică”.

Adrian Dobre se declară surprins: „Sincer, m-a surprins nu nominalizarea persoanei, pe mine, personal. Conducerea SIE era fără conducător de aproape doi ani şi brusc, în această situaţie în care eram cu toţii concentraţi şi cu ochii aţintiţi pe respectarea Constituţiei şi pe demararea procedurilor şi pe finalizarea legilor justiţiei, adică pe chestii care acum la începutul verii erau arzătoare şi le doream a fi bifate, rezolvate şi clarificate în faţa opiniei publice, această nominalizare a venit aşa, a picat mai degrabă ca o mişcare politică”.

„Legat de persoană, sigur, n-am cum să comentez eu. Este colegul meu Gabi Vlase, îl cunosc foarte bine, îl preţuiesc, nu e nici un fel de problemă, merită ca oricare altul. Sigur, nu decid eu, decide Parlamentul această numire, dar m-a surprins mişcarea preşedintelui Iohannis, pentru că acum, în condiţiile în care cu toţii eram concentraţi pe câteva chestiuni extrem de importante, am făcut acest pas după doi ani. Un pic surprinzător. Bun, în politică nu prea există coincidenţe, dar să spunem că lucrurile sunt în regulă”, conchide social-democratul.

 
Adrian Dobre, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia SIE