Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Zamfir (ALDE): PNL face o politică primitivă; eu am făcut un troc cu Tăriceanu

Senatorul Daniel Zamfir declară la RFI că a făcut un „troc” cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El spune că a plecat de la PNL la formaţiunea aflată la guvernare, pentru ca legile lui să fie „cât mai urgent votate şi în Camera Deputaţilor”.

De ce a plecat Daniel Zamfir de la PNL la ALDE? „Când spun că Partidul Naţional Liberal a fost băgat în tranşee mă refer la politica primitivă pe care, de când este Ludovic Orban la conducere, o face PNL. Eu sunt printre cei care cred că în chestiuni importante, în proiecte majore pentru ţară, partidele politice din România trebuie să stea la masă să discute”.

Senatorul dezvăluie înţelegerea făcută cu preşedintele ALDE: „Am făcut un troc. Mă întrebau colegi din presă ce am negociat cu Călin Popescu Tăriceanu. Da, am negociat ceva: îmi doresc şi pentru asta am aderat la acest partid, vreau ca legile pe care le-am promovat şi care au fost votate în Senat, cele patru legi, să fie cât mai urgent votate şi în Camera Deputaţilor. Ăsta este lucrul pe care mi-l doresc în primul şi în primul rând şi asta am discutat cu Călin Popescu Tăriceanu”.

Întrebat dacă crede că vor pleca şi alţi membri PNL la ALDE, Daniel Zamfir a răspuns: „Da, cred, pentru că sunt mulţi oameni în PNL care gândesc ca mine, gândesc că PNL este pe un drum greşit în momentul ăsta şi că liberalii mai devreme sau mai târziu trebuie să ne regăsim cu toţii în acelaşi loc, sub Călin Popescu Tăriceanu”.

Întrebat dacă are informaţii concrete, senatorul a replicat: „Mi-au spus câţiva colegi. Când vor face pasul şi cum o vor face rămâne la latitudinea lor şi ar fi neelegant pentru mine să le dau numele. Este decizia lor”.

Daniel Zamfir, despre demisia din PNL şi intrarea în ALDE