Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ionel Dancă: Avem un Guvern de analfabeţi funcţionali. Purtăm discuţii personale cu parlamentari PSD pentru moţiune

PNL speră că vor exista şi parlamentari de la PSD şi ALDE care vor vota moţiunea de cenzură ce urmează să fie depusă miercuri de Opoziţie. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, spune la RFI că Executivul actual „dăunează grav intereselor României”.

Ionel Dancă declară că „avem de-a face cu un Guvern de analfabeţi funcţionali, care nu înţeleg ceea ce citesc şi nici deciziile pe care le adoptă şi impactul acestora asupra nivelului de trai al românilor şi care dăunează grav intereselor României”.

Purtătorul de cuvânt al PNL speră că moţiunea de cenzură va fi votată şi de parlamentari ai Puterii: „Mizăm pe fiecare parlamentar, indiferent că vorbim despre colegii noştri din Opoziţie, din USR, PMP sau de cei neafiliaţi. Vorbim inclusiv despre parlamentarii grupurilor PSD şi ALDE, care cred că în acest moment nu au nici un motiv să se mândrească cu o astfel de guvernare (...). Nu cred că toţi parlamentarii PSD vor să fie stigmatizaţi cu ştampila de avocaţi ai infractorilor, de apărători ai infractorilor în Parlamentul României (...). Noi avem discuţii personale cu mai mulţi membri de la toate partidele politice, PSD, UDMR, minorităţi şi sperăm că la vot se va vedea o luare de poziţie inclusiv a acelor parlamentari nemulţumiţi de modul în care partidul din care fac parte înţelege să guverneze ţara”.

În opinia lui Ionel Dancă, „este o falsă problemă ridicată de fostul premier Ponta sau de unii colegi din UDMR, care pun problema ce se va întâmpla după moţiunea de cenzură. Apelul nostru este de a vota moţiunea de cenzură, pentru că oricine oferă sprijin acestui Guvern se află în tabăra lui Liviu Dragnea. Nu cred că Ponta în acest moment vrea să transmită că de fapt este în aceeaşi cârdăşie cu Liviu Dragnea, precum erau cu câţiva ani în urmă, când dădeau târcoale aşa-zisului stat paralel”.

Ionel Dancă, despre moţiunea de cenzură