Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moţiune de cenzură cu şanse minime, miercuri în Parlament. UDMR va părăsi sala

Lege pensii respinsa Senat.jpg

Senatul a respins legea pensiilor (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Senatul a respins legea pensiilor (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei este dezbătută şi votată miercuri de la ora 14 în Parlament. PNL, USR şi PMP vor susţine demersul, în timp ce UDMR a decis miercuri dimineaţă că nu va rămâne în sală la momentul votului.

Votul asupra moţiunii de cenzură intitulate ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!” va fi secret, cu bile.

Şansele Opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR şi PMP au doar 155 de parlamentari.

UDMR a decis miercuri dimineaţă că nu va rămâne în sală la momentul votului, a anunţat preşedintele Kelemen Hunor.

Opoziţia mizează inclusiv pe votul unor parlamentari PSD, din tabăra anti-Dragnea. Nici acest scenariu nu are însă vreo şansă, întrucât social-democraţii au decis să stea în bănci, ca să asigure cvorumul, dar să nu voteze în nici un fel.

Nici parlamentarii Pro România (formaţiunea fostului premier Victor Ponta) nu sunt convinşi că vor vota moţiunea de cenzură, întrucât ei nu agreează varianta Ludovic Orban-premier.

Mai multe proteste sunt anunţate miercuri în jurul Parlamentului. Atât Opoziţia, cât şi Puterea au anunţat că vor avea loc mitinguri în timpul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură.