Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnalista Clarice Dinu: Trecerea moțiunii de cenzură, misiune imposibilă

clarice.jpg

Image source: 
Facebook / Clarice Dinu

Trecerea motiunii de cenzură,  o misiune imposibilă, spune la RFI Clarice Dinu, redactor - șef la hotnews.ro. Totuși, opoziția trebuia sa vină cu o moțiune, explică jurnalista. În cazul în care moțiunea pică, Liviu Dragnea iese mai puternic, mai spune jurnalista.

Clarice Dinu: “Liberalii aveau datoria să încerce. Era presiunea străzii, opinia publică este destul de nervoasă împotriva Guvernului Dăncilă, împotriva Guvernului Dragnea putem spune. În aceste condiții, PNL trebuia să încerce să dea jos acest Guvern. Este un demers absolut legitim și constituțional.

Este rostul opoziției să încerce să dea jos Guvernul. Ce poate negocia PNL-ul din opoziție e greu de spus. Putea să vorbească nu despre o nouă formulă de guvernare, dar până la urmă matematica este cea care contează… Această moțiune nu are niciun fel de șansă să treacă fără voturile unor parlamentari PSD sau ALDE. Dar am văzut că decizia luată de cele două partide este ca parlamentarii lor să nu voteze.

Nu cred că va fi o defecțiune atât de mare astăzi astfel încât cel puțin 20 de parlamentari de la PSD sau ALDE să voteze acest demers al opoziției.

Liviu Dragnea are toate șansele să iasă întărit. Liviu Dragnea, chiar și după decizia de condamnare a obținut unanimitate din partea liderilor partidului de a continua în funcțiile pe care le deține (șef de partid și președinte al Camerei Deputaților, cât și în demersul pe care îl susține foarte activ, de modificare a legislației penale.

Deci dacă moțiunea de cenzură nu trece astăzi, asta îi va da o gură de oxigen lui Liviu Dragnea”.

 

 Clarice Dinu despre proteste:

Întotdeauna a fost important ce se întâmplă în stradă pentru că strada în ultimul an a fost practic opoziția reală la PSD.

Forța opoziției parlamentare a fost destul de slabă, iar strada a simțit acest lucru și a încercat să compenseze.

Singurul mare succes a fost în februarie anul trecut când s-a renunțat la OUG 13.

De atunci tăvălugul PSD a trecut de fiecare dată, niciodată nu au mai fost întoarse legi și vedem că, spre deosebire de februarie 2017, ies în stradă oameni din ce în ce mai puțini.

Nu cred că astăzi în fața Parlamentului vor fi foarte mulți oameni”.

Jurnalista Clarice Dinu despre moțiunea de cenzură: