Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Propunerea MJ privind abuzul în serviciu e justă, dar lipseşte argumentaţia

Stelian Ion deputat CCR amnistie gratiere.jpg

Să fie alegeri anticipate, dar nu simultan cu cele locale, declară la RFI deputatul Stelian Ion.
Să fie alegeri anticipate, dar nu simultan cu cele locale, declară la RFI deputatul Stelian Ion.
Sursa imaginii: 
site-ul Camerei Deputaților

Propunerea formulată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de introducere a unui prag valoric echivalent cu un salariu minim brut pe economie pentru infracţiunea de abuz în serviciu în Codul Penal este justă, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. Vicepreşedintele Comisiei Iordache atrage însă atenţia că în spatele acestei propuneri s-ar putea ascunde altele, care vor schimba radical situaţia.

Stelian Ion priveşte cu scepticism propunerea ministrului Justiţiei privind pragul pentru abuzul în serviciu: „Ni se pare justă, numai că nu avem o argumentaţie din partea ministerului. E foarte important să vedem care sunt argumentele care au stat la baza acestei alegeri”.

Deputatul USR precizează că „pe de altă parte, nu ne-a spus ministrul Justiţiei dacă este singura modificare pe care vrea s-o aducă acestui text care incriminează abuzul în serviciu, pentru că e posibil să dorească introducerea unui prag şi în acelaşi timp să facă şi alte modificări în ce priveşte condiţiile pentru angajarea răspunderii penale pentru abuz în serviciu. Spre exemplu, dacă se va spune că fapta pentru a fi infracţiune trebuie să fie săvârşită în scopul dobândirii unui folos material pentru sine, lucrurile se schimbă radical, indiferent că există sau nu un prag. Deci trebuie să fim foarte atenţi să nu fie o variantă mult mai rea decât cea pe care ne-am imaginat-o de la bun început, cu un prag mare”.

 
Stelian Ion, despre propunerea ministrului Justiţiei privind abuzul în serviciu