Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD): Nu există nici o prevedere în Codul Penal care să-i servească lui Dragnea

Liviu Pop senator PSD excluderi partid

Sursa foto: Facebook/Liviu Pop
Sursa foto: Facebook/Liviu Pop

Opoziţia minte şi dezinformează pe tema modificării Codului Penal, susţine la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El spune că „abuzul în serviciu a fost clar preluat de la ceea ce a propus Consiliul Superior al Magistraturii”.

Liviu Pop declară că „minciuna şi dezinformarea din păcate funcţionează din plin în rândul unor formaţiuni politice, care utilizează toate metodele pentru a bloca aceste modificări ale Codului Penal şi de fapt blochează respectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi ale Comisiei de la Veneţia şi inclusiv a directivelor europene (...). S-a spus că nu există prag. Comisia de la Veneţia spune că trebuie un prag mare. Pragul introdus de comisie este de 1.900 de lei, salariul minim pe economie. Deci este o minciună crasă făcută de către un partid politic parlamentar. Abuzul în serviciu a fost clar preluat de la ceea ce ne-a propus Consiliul Superior al Magistraturii. Modificarea propusă este una echilibrată şi aduce precizia necesară, astfel încât legea să fie clară şi predictibilă. Comisia de la Veneţia a cerut lucrul acesta, inclusiv Curtea Constituţională”.

Senatorul PSD susţine că „nu există nici o prevedere din Codul Penal care să-i servească preşedintelui Liviu Dragnea şi i-am rugat pe toţi cei care contestă în mediul public să ia tot ce este public din dosarul domnului preşedinte Liviu Dragnea, să ne spună care este acel articol din Codul Penal care-i creează un avantaj domnului preşedinte Liviu Dragnea”.

 
Liviu Pop, despre abuzul în serviciu