Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Voi contesta Codul Penal la CCR. PSD a trecut cu tăvălugul peste argumentele Opoziţiei

Klaus Iohannis Romania Consiliu UE.jpg

Sursa imaginii: 
Presidency.ro

Modul în care a fost adoptat Codul Penal de Camera Deputaţilor este de-a dreptul revoltător, spune preşedintele Klaus Iohannis. El a făcut miercuri o scurtă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Iată declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre votul de miercuri din Camera Deputaţilor asupra Codului Penal:

 

- Un eveniment de-a dreptul revoltător, este inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare şi cum se acţionează în ziua de azi în Parlament.

 

- Se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei.

 

- Un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor, un lucru profund dăunător.

 

- PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a transformat dezbaterile din Parlament în dezbateri lipsite de transparenţă, se trece cu tăvălugul peste argumentaţia Opoziţiei.

 

- Voi avea o prezentare mai lungă despre conţinutul Codului Penal, când voi contesta documentul la CCR.

 

- Am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta CP şi CPP.

 

Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Au fost 167 de voturi pentru, 97 de voturi împotrivă şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare cel puţin 165 de voturi favorabile.

Şedinţa a fost condusă de deputatul PSD Florin Iordache, iar în momentul în care a anunţat rezultatul votului, parlamentarii PSD şi ALDE au aplaudat.

Nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat pentru adoptarea Codului Penal. De asemenea, deputatul PMP Adrian Mocanu a votat pentru, iar liderul formaţiunii, Eugen Tomac, a anunţat excluderea acestuia din partid.