Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cseke Attila (UDMR): Nu se impune suspendarea preşedintelui Iohannis

Cseke Attila autoritati depasite situatie decuplati state europene.jpg

Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)
Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)

UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. Iată ce declară la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că din punctul său de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă.

Cseke Attila nu vede necesară suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis: „Nu cunoaştem oficial o asemenea intenţie din partea coaliţiei de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că nu se impune demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României. Nu vedem astăzi acel motiv serios de încălcare gravă a Constituţiei, prevăzut ca şi criteriu pentru această procedură în Constituţia României”.

În opinia senatorului UDMR, „este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi şi produc efecte faţă de toţi. Deci în speţa respectivă, domnul preşedinte Iohannis va trebui să ia o decizie, dar aici avem o problemă de lipsă de reglementare juridică, în sensul în care nu există un termen în care preşedintele republicii să aibă obligaţia de a face ceva legat de o decizie a CCR (...). Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care preşedintele Iohannis va trebui să ia o decizie (...). Vedeţi, aici încep interpretările juridice şi n-aş vrea eu să intru în corul acestor interpretatori juridici”.

 
Cseke Attila, despre eventuala suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis