Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CE: Premierul Dăncilă se va întâlni săptămâna viitoare cu președintele Comisiei, iar ministrul Toader cu comisarul pe Justiție

dancila.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă merge săptămâna viitoare la Bruxelles însă Guvernul nu a anunțat nici acum vizita oficială. Șefa Guvernului se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, a anunțat Comisia Europeană.

 

Potrivit site-ului Comisiei Europene, premierul Viorica Dăncilă va avea întrevederi şi cu comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, precum şi cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Până sâmbătă la ora 11.00, Guvernul nu a făcut niciun anunţ legat de întâlnirile pe care premierul Dăncilă ar urma să le aibă cu oficialii europeni.

Tot săptămâna viitoare, vineri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, se va întâlni în Austria cu comisarul european pe Justiţie, Vĕra Jourová. Anunțul este făcut tot de Comisia Europeană.

Aceste reuniuni au loc și în contextul în care Comisia Europeană a anunţat că nu va ezita să ia măsurile care se impun pentru a se asigura că modificările aduse Codului penal respectă legile Uniunii Europene în domeniul justiţiei. Toate modificările sunt verificate de Bruxelles.

Mai multe instituții europene, inclusiv Consiliul Europei, au făcut apel către România să aștepte mai întâi punctul de vedere al Comisiei de la Veneția.