Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Iordache (PSD): Revocarea lui Kovesi e normală. Sunt convins că nu vor mai fi abuzuri

Decizia preşedintelui Iohannis de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi este una normală. Iată reacţia deputatului PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, care se arată convins că de acum înainte Direcţia Naţională Anticorupţie nu va mai comite abuzuri.

În opinia lui Florin Iordache, este “o decizie de normalitate. Faptul că preşedintele României, care este garantul respectării Constituţiei a înţeles că deciziile CCR sunt general obligatorii. Deciziile Curţii, chiar dacă o parte dintre ele ne plac, altele care nu ne plac, într-o logică normală, potrivit principiului european, potrivit deciziilor Comisiei de la Veneţia şi aşa mai departe, deciziile Curţii sunt obligatorii pentru toată lumea. În aceste condiţii, chiar dacă preşedintele cam târziu, în 30 de zile, a citit acea decizie, consider eu că este un semn bun faptul că a semnat decretul de revocare”.

Ce ar trebui să se întâmple mai departe? “Odată ce a fost revocată, potrivit legii 303, se va declanşa o procedură la nivelul Ministerului Justiţiei, cu aviz de la CSM şi aşa mai departe, cu numirea preşedintelui, unui nou conducător la DNA. Eu am spus tot timpul că instituţia DNA trebuie să fie o instituţie puternică, dar nu trebuie individualizată pe o persoană. Eu sunt convins că indiferent cine va fi viitorul preşedinte (procuror-şef-n.r.) al DNA, nu vor mai fi abuzuri şi toţi cei care încalcă legea trebuie să plătească”, spune deputatul PSD.