Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna (USR): Din acest moment, miza pentru România este referendumul pentru justiţie

Dan Barna Liviu Dragnea justitie europeana ridicola.png

Dan Barna critică demersul lui Liviu Dragnea în justiţia europeană (Foto: arhivă RFI)
Dan Barna critică demersul lui Liviu Dragnea în justiţia europeană (Foto: arhivă RFI)

Un referendum pe tema justiţiei este fundamental necesar, spune la RFI liderul USR, Dan Barna, după decizia preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a hotărârii CCR.

În opinia lui Dan Barna, decizia de revocare a Codruţei Kovesi “este încă un pas înapoi în faţa acestui tăvălug, pe care PSD l-a declanşat asupra României şi dincolo de decizia în sine, care este o decizie care până la urmă respectă o decizie a CCR”.

Preşedintele USR consideră că “din acest moment, pentru România, miza este referendumul pentru justiţie şi USR este foarte ferm în a susţine existenţa acestui referendum pentru justiţie. România a ajuns aici, pentru că avem penali în funcţii publice şi timp de un an şi jumătate societatea a fost aproape permanent în stradă. De aceea, noi considerăm ca fundamental necesar în această perioadă să se declanşeze acest referendum, pentru a întreba efectiv cetăţenii dacă dorim noi ca ţară să fim un stat infracţional, pe modelul propus de domnii Dragnea şi Tăriceanu sau dorim să fim un stat în care justiţia şi statul de drept sunt respectate şi există”.

Întrebat cum crede că va funcţiona DNA de acum înainte, Dan Barna a răspuns: “Vom avea un procuror care va fi propus de ministrul Justiţiei, deci va fi un om de casă al PSD-ALDE şi din acest moment ştim foarte bine cum funcţionează structurile ierarhice în administraţia românească. Şansa de a avea un DNA în continuare activ, funcţional şi eficient în lupta corupţie este una semnificativ limitată”.

 
Dan Barna, despre revocarea lui Kovesi