Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump vrea un nou mandat la Casa Albă

donald_trump_mandat_casa_alba.jpg

Donald Trump, aflat în vizită în Marea Britanie (Foto: AFP/Matt Dunham)
Donald Trump, aflat în vizită în Marea Britanie (Foto: AFP/Matt Dunham)

Donald Trump vrea un nou mandat de preşedinte. Şeful Casei Albe a anunţat într-un interviu că intenţionează să candideze la alegerile din 2020. El crede că nici un candidat al democraţilor nu-l poate învinge.

Preşedintele Donald Trump intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA, potrivit Reuters, care citează The Mail on Sunday.

Întrebat dacă va candida în 2020, Trump a răspuns: „Categoric, intenţionez. Se pare că toată lumea vrea să o fac”.

El a precizat că nu vede vreun democrat care să-l poată învinge: „Nu văd pe nimeni. Îi ştiu pe toţi şi nu văd pe nimeni”.

Înainte de a părăsi Marea Britanie, pentru a-l întâlni luni pe omologul rus, Vladimir Putin la Helsinki, Donald Trump a încălcat protocolul regal britanic, făcând publice detalii ale discuţiei pe care a avut-o cu regina Elisabeta despre Brexit. Potrivit preşedintelui american, suverana i-a spus între altele că este un dosar foarte complex.

Pe de altă parte, şeful Casei Albe a lăudat-o pe regină, afirmând că este o „femeie incredibilă, foarte ageră şi foarte frumoasă, în interior şi în exterior”.

Întrebat dacă simte că regina l-a plăcut, Donald Trump a răspuns: „Nu vreau să vorbesc în numele ei, însă pot să vă spun că mie mi-a plăcut de ea. De obicei, asta ajută. Mi-a plăcut mult de ea”.

În ceea ce priveşte întâlnirea de luni cu Vladimir Putin, preşedintele american a declarat: „Cred că probabil ne putem înţelege foarte bine. Cineva a întrebat: sunteţi prieteni sau inamici? Am răspuns: e prea curând să spun. În acest moment spun că suntem competitori, dar pentru SUA şi sincer, Marea Britanie şi alte locuri este un lucru bun să ne înţelegem cu Rusia, China şi toate celelalte locuri, nu este ceva rău. Este un lucru cu adevărat bun”.