Kelemen, despre o OUG privind amnistia şi graţierea: Nu e un moment bun pentru o discuţie

UDMR suspenda colaborare PSD ALDE.jpg

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, suspendă colaborarea formațiunii sale cu PSD-ALDE (Foto: site UDMR/Banga Előd)
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, suspendă colaborarea formațiunii sale cu PSD-ALDE (Foto: site UDMR/Banga Előd)

În societatea românească nu se poate discuta raţional în prezent despre un subiect precum amnistia şi graţierea, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El face afirmaţia în contextul speculaţiilor din spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pe această temă.

Kelemen Hunor nu consideră oportună o discuţie despre amnistie şi graţiere: „În principiu, în acest moment, în societatea românească, nu cred că se poate discuta raţional despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente şi eu cred că în primul rând din această cauză sau din acest motiv nu este un moment bun, nu este perioada bună pentru a deschide un astfel de subiect, un subiect care apare în toate societăţile din când în când, la perioade diferite, la intervale diferite, dar eu nu cred că în România ar fi momentul să discutăm concret despre aşa ceva. Nici nu există un astfel de proiect”.

Întrebat dacă în opinia sa, Guvernul are o problemă de comunicare, liderul UDMR a răspuns: „Orice Guvern, fiecare Guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, alţii mai puţin bine, dar de fiecare dată e loc de mai bine şi mai ales de transparenţă. Când e vorba de agenda şedinţei de Guvern, în orice caz, de obicei, nu ştii conţinutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, conţinutul ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte, mai ales în cazul miniştrilor care nu sunt avizatori, dar agenda trebuie să fie publică”.

 
Kelemen Hunor, despre o eventuală OUG privind amnistia şi graţierea