Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce au revenit foști PDL-iști în Modrogan? A fost o întâlnire între vechi camarazi de luptă politică, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL

ionel_danca.jpg

O întâlnire între vechi camarazi de luptă politică, așa caracterizează purtătorul de cuvânt al PNL ședința ținută aseară în sediul partidului din Aleea Modrogan.
O întâlnire între vechi camarazi de luptă politică, așa caracterizează purtătorul de cuvânt al PNL ședința ținută aseară în sediul partidului din Aleea Modrogan.
Image source: 
Facebook/Ionel Dancă

O întâlnire între vechi camarazi de luptă politică, așa caracterizează purtătorul de cuvânt al PNL ședința ținută aseară în sediul partidului din Aleea Modrogan. Fostul copreşedinte PNL Vasile Blaga, retras în ultima perioadă într-un con de umbră din cauza unui dosar penal, s-a întâlnit la sediul formațiunii cu mai mulţi dintre liderii fostului PDL, inclusiv primarul Clujului Emil Boc, şeful Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur sau primarul PNL de Alba Iulia Mircea Hava. Purtătorul de cuvânt respinge posibilitatea unei scindări în PNL

Reporter: Ce a însemnat revenirea pe treptele din Modrogan, ieri, a domnului Blaga, a domnului Boc și a altor domni din fostul PDL?

Ionel Dancă: Am văzut multe speculații pe marginea acestui subiect și nu dintre cele mai fericite. A fost o întâlnire între membrii actuali ai Partidului Național Liberal, între o serie de membrii care au avut diverse bătălii politice în trecut, pe care le-au dus împreună și care s-au adunat pentru a discuta cum putem să ne organizăm mai bine pentru următoarele bătălii politice pe care le avem de dat împreună. Nu s-a pus în discuție, în niciun monent, schimbarea conduceri actuale a partidului sau accentuarea unor facțiuni în interiorul Partidului Național Liberal, așa cum s-a vehiculat în presă. A fost o întâlnire între vechi camarazi de luptă politică care au vrut să discute și să se reîntâlnească pentru a ne organiza mai bine pentru următoarele bătălii politice.

Reporter:  Am văzut această luare de poziție publică a foștilor lideri PDL. Totuși, cum dați bătăliile împreună, dacă discuțiile se poartă separat?

Ionel Dancă: Este impropriu spus că discuțiile se poartă separat.

Reporter: Președintele partidului a fost invitat la acesată întâlnire? El a spus răspicat că nu.

Ionel Dancă: Nu, nu a fost invitat la această întâlnire. Nici nu era nevoie. Președintele partidului este la sediul partidului aproape în fiecare zi, atunci când nu este în teritoriu și are discuții cu toți membrii Partidului Național Liberal, inclusiv cu cei care au participat ieri la întâlnire. Chiar ieri, Ludovic Orban a avut ocazia să stea de vorbă cu mulți dintre ei. Nu era o chestiune, o întâlnire formală, la care să existe o ordine de zi, o serie de invitații adresate în mod oficial. A fost o chestiune informală între vechi camarazi de luptă politică.

Reporter: Puteau să se întâlnească la un restaurant în loc de sediul PDL din Modrogran, nu credeți?

Ionel Dancă: Cred că ar fi alimentat și mai mult speculațiile cu privire la diverse diviziuni din interiorul partidului. Faptul că a avut loc la sediul partidului arată tocmai că nu era nimic conspirativ în această întâlnire.

Reporter: Negați orice zvon sau informație legată de o posibilă scindare?

Ionel Dancă: Evident. Nu s-a pus în niciun moment în discuție o astfel de chestiune.

 

 
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă despre ședința la care au participat foști lideri PDL