Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trump acuză că FBI l-ar fi spionat în 2016

trump.jpg

Donald Trump la Washington, 2 iulie 2018
Donald Trump la Washington, 2 iulie 2018
Sursa imaginii: 
REUTERS/Leah Millis

Acuzații dure din partea președintelui SUA la adresa FBI-ului. Liderul de la Casa Albă susține că Biroul Federal de Investigații l-ar fi spionat ilegal în urmă cu doi ani.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat duminică pe Twitter că se conturează varianta că autorităţile americane au spionat ilegal campania sa pentru scrutinul prezidenţial din 2016.

„Se pare din ce în ce mai mult că toată campania electorală Trump pentru preşedinte a fost spionată  ilegal în avantajul politic al escroacei Hillary Clinton şi al DNC (Comitetul Democrat National al Partidului Democrat)”, susţine preşedintele SUA.

Mesajul lui Trump a fost postat la scurt timp după ce FBI a publicat mai multe documente despre fostul său consilier de campanie Carter Page ca parte a unei anchete privind posibila colaborare a acestuia cu Guvernul rus pentru a submina alegerile prezidențiale din urmă cu doi ani câștigate de Trump, relatează agenţia Reuters preluată de Mediafax.

Trump a afirmat că aceste documente confirmă fără îndoială că "Departamentul «Justiţiei» şi FBI au indus în eroare instanţele".

Potrivit documentelor publicate sâmbătă, „FBI crede că eforturile Guvernului rus sunt coordonate cu Page şi posibil alţi indivizi asociaţi cu” campania Trump.

Page a negat că ar fi colaborat cu Rusia şi nu a fost încă inculpat pentru vreo infracţiune.