Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Renate Weber: Mă aşteptam la mai multe candidaturi din afara DNA

Renate Weber referendum Iohannis.jpg

Renate Weber
Sursa imaginii: 
Facebook/Renate Weber

Eurodeputata Renate Weber (grup european ALDE) spune la RFI că se aştepta să fie mai mulţi candidaţi din afara Direcţiei Naţionale Anticorupţie la şefia DNA. Ea speră ca viitorul şef al instituţiei să se asigure că DNA-ul va funcţiona „mult mai corect”.

Renate Weber comentează concursul pentru şefia DNA, la care s-au prezentat patru procurori, dintre care doar unul din afara instituţiei: „Mi se pare normal să nu fie zeci de candidaturi, dar e adevărat că eu personal mă aşteptam să văd mai multe candidaturi din afara DNA, de la Parchetul General sau eventual de la DNA, de la Parchetele teritoriale. Nu prea îndrăznesc procurorii, probabil pentru că e o atmosferă în care fiecare se gândeşte că ar putea să fie prea dificil sau ar putea să-şi creeze probleme”.

Europarlamentarul speră „să fie un DNA care să lucreze mult mai corect, mult mai în conformitate cu ceea ce legea îi permite şi îi solicită, în acelaşi timp. Nu ştiu dacă vor avea mai multe sau mai puţine dosare, problema este ca ele să fie făcute, ca persoanele pe care le anchetează să ştie despre ce este vorba, iar probele aduse să fie probe serioase şi nu înregistrări, unele dintre ele şi măsluite”.