Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alexandrescu: USR nu sprijină referendumul pentru familie

Alexandrescu USR referendum familie.jpg

Vlad Alexandrescu: Liviu Dragnea ne orientează către Rusia (Sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu)
Vlad Alexandrescu: Liviu Dragnea ne orientează către Rusia (Sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu)

Orientarea propusă de Liviu Dragnea în privinţa redefinirii familiei în Constituţie apropie România de Rusia, declară la RFI liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu. Preşedintele PSD a anunţat recent că referendumul pentru familie ar putea avea loc la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie.

Vlad Alexandrescu spune că organizarea unui referendum pentru familie este o idee greşită: „Eu sper din toată inima, împreună cu partidul din care fac parte, Uniunea Salvaţi România, că acest referendum nu va avea loc şi nu va polariza societatea pro sau contra minorităţilor sexuale. Mi se pare un demers total greşit, de a exclude din harta morală a României persoane de altă orientare sexuală. Această idee, această orientare pe care ne-o propune domnul Dragnea ne apropie foarte tare de Rusia, de acele ţări din UE care au adoptat o cotitură antieuropeană şi care îşi afirmă din ce în ce mai mult orientarea către Rusia”.

Liderul senatorilor Uniunii Salvaţi România precizează că partidul său nu sprijină referendumul pentru familie: „USR-ul s-a poziţionat, printr-un referendum intern, care a avut loc vara trecută şi este foarte clar pentru partidul meu că nu sprijină acest referendum şi nu doreşte ca el să aibă loc. Acum, sigur că sunt membri USR care au diverse păreri şi pe care ei le vor putea exprima liber cu acest prilej, dar ca opinie generală a prevalat ideea că nu e cazul acum să facem un referendum diviziv, care să împartă societatea în două pe o temă atât de sensibilă şi care ţine atât de mult de conştiinţa şi de sensibilitatea fiecărui om”.

 
Vlad Alexandrescu, despre redefinirea familiei