Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu: Gafa premierului Viorica Dăncilă, o ruşine naţională

vlad_alexandrescu_gafa_dancila_rusine_nationala.jpeg

Premierul Viorica Dăncilă și omologul său muntenegrean, Duško Marković (Sursa foto: gov.ro)
Premierul Viorica Dăncilă și omologul său muntenegrean, Duško Marković (Sursa foto: gov.ro)

Cum e posibil ca cineva care nu are cele mai elementare noţiuni de geografie, de istorie, de politică internaţională să conducă Guvernul României? Iată ce se întreabă la RFI liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, după ce premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu omologul muntenegrean, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului.

Vlad Alexandrescu spune că „e o ruşine naţională faptul că primul-ministru al României aflat într-o ţară membră NATO, de curând din 2017, o ţară aliată a României, confundă Capitala, confundă ţara, de fapt, în acest fel. Ca să înţeleagă toată lumea proporţiile gafei, este ca şi cum ar veni un prim-ministru al unei ţări importante la Bucureşti şi ar spune că se află la Budapesta. Asta denotă incultura totală, lipsa de pregătire, lipsa de inteligenţă, de fapt, de spirit de prezenţă, pur şi simplu, a doamnei Dăncilă în străinătate”.

Senatorul USR califică situaţia ca fiind foarte gravă: „Cred că nu e de glumit pe această temă, e o situaţie foarte gravă. Cum e posibil ca cineva care nu are cele mai elementare noţiuni de geografie, de istorie, de politică internaţională să conducă Guvernul României? E o situaţie foarte tristă. Din punctul meu de vedere, arată un lucru mai general şi anume faptul că PSD este incapabil să aibă o politică de cadre înalte, prin care să promoveze oameni de valoare în interiorul lui”.

Vlad Alexandrescu, despre noua gafă a premierului Viorica Dăncilă