Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sebastian Ghiță ar putea scăpa de extrădare

Sebastian Ghiță ar putea scăpa de extrădare. Presa din Serbia relatează că cererea formulată de Ministerul Justiției de la București a fost respinsă de Înalta Curte din Serbia. Decizia s-ar baza pe faptul că fostul deputat PSD ar fi eligibil pentru pentru azil în această țară.

Prin această decizie, Înalta Curte de Justiţie  a admis că, în luna iunie, prin decizia Direcţiei pentru Azil a Ministerului sârb de Interne, Sebastian Ghiţă a devenit eligibil pentru azil în Serbia, "din cauza acţiunilor de persecutare la care a fost supus în ţara de origine ca reacţie la exprimarea opiniilor politice", informează agenția oficială  de presă, preluată de Mediafx. Decizia definitivă privind extrădarea va fi transmisă Ministerului de Interne, care o va comunica României.

 În 27 aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţa că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

 

495