Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîţu: Execuţia bugetară pe primele şase luni ne duce către o rectificare negativă

Florin Citu rectificare negativa.jpg

Florin Cîţu cere Guvernului reducerea cheltuielilor (Sursa foto: site PNL)
Florin Cîţu cere Guvernului reducerea cheltuielilor (Sursa foto: site PNL)

Rectificarea bugetară pregătită de Guvern trebuie să prevadă o reducere imediată a cheltuielilor, pentru că altfel vom ajunge la creşterea taxelor, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu, preşedintele Comisiei Economice din Senat.

Florin Cîţu spune că rectificarea bugetară ar trebui să fie negativă: „Trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în economie şi în special la execuţia bugetară. Execuţia bugetară pe primele şase luni, cu un deficit de 15 miliarde de lei şi cu veniturile mai mici cu cinci miliarde decât cele estimate în buget ne duce doar către o rectificare negativă. Asta înseamnă că trebuie reduse cheltuielile, pentru a fi în concordanţă cu veniturile”.

Senatorul PNL consideră că „este nevoie în această rectificare bugetară de reducerea cheltuielilor imediat, pentru că fără reducerea cheltuielilor, vom ajunge la creşterea taxelor (...). În acelaşi timp, e nevoie de reducerea cheltuielilor şi în special a deficitului, pentru că aşa cum este astăzi aprobat bugetul, nu respectă Constituţia României. Avem semnat un tratat cu UE, care este de fapt lege şi deficitul bugetar, deficitul structural în România trebuia să fie la 1% din 2016. Noi mergem în direcţia opusă”.

 
Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară