Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîţu: Companiile de stat care vor beneficia de amnistia fiscală vor fi din nou pe pierdere, în mai puţin de un an

citu_companii_amnistie_fiscala_pierdere.jpg

Guvernul pregăteşte amnistia fiscală (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)
Guvernul pregăteşte amnistia fiscală (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)

Guvernul vrea amnistia fiscală pentru companiile de stat, pentru ca acestea să poată fi căpuşate de PSD, susţine la RFI senatorul PNL Florin Cîţu, preşedintele Comisiei Economice din Senat.

Florin Cîţu crede că „se doreşte amnistia fiscală pentru companiile de stat, pentru ca aceste companii să poată să fie folosite, căpuşate, de cei din PSD. În acest moment, aceste companii de stat nu pot să participe la licitaţiile publice ale Guvernului, pentru că au datorii. Prin această amnistie fiscală li se şterg datoriile, iar prin memorandumul trecut tot de Eugen Teodorovici vor fi înştiinţate cu prioritate despre licitaţii publice şi vor putea participa. Vă daţi seama că toate aceste companii vor câştiga licitaţiile publice şi acei bani se vor duce exact către coaliţia PSD-ALDE. Bineînţeles că nu vor fi făcute autostrăzi şi aşa mai departe”.

Senatorul PNL se aşteaptă ca societăţile de stat care vor beneficia de amnistia fiscală să aibă din nou probleme în cel mult un an: „Datoriile acestor companii sunt în special către contribuţii sociale, pensii, vorbim de datorii către acel fond de pensii. Oamenii care au lucrat în aceste companii de stat au ieşit la pensie şi astăzi beneficiază de pensii, deşi n-au contribuit. Acele pensii sunt plătite de noi, restul societăţii. Prin iertarea datoriilor, acea gaură nu dispare, trebuie acoperită în continuare tot de noi. Aceste companii vă garantez că vor face din nou găuri, vor fi din nou pe pierdere, în mai puţin de un an de zile. După aproape 30 de ani de la Revoluţie, este clar că unele dintre aceste companii trebuie ori închise ori vândute. Ne minţim singuri dacă noi credem că prin această amnistie vom putea să le refacem”.

 
Florin Cîţu, despre amnistia fiscală