Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Ghinea, despre maşina cu număr anti-PSD: Instituţiile, golite complet de neutralitate

Cristian Ghinea Iohannis referendum.jpg

Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)

Miliţienii şi-au umflat muşchiul, la ordin politic, în cazul maşinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea. În opinia sa, politizarea acţiunilor Poliţiei are loc pe un trend în care instituţiile din România sunt golite complet de neutralitatea absolut necesară într-o democraţie.

Cristian Ghinea spune că în cazul maşinii cu număr anti-PSD „a fost o idee de protest politic inedită, care a produs emoţie în societatea românească şi până la urmă a transmis într-un mod mai brut, aşa, ca să zicem, opinia acelui cetăţean, la care s-au raliat sute de mii de alţi cetăţeni, faţă de PSD. Ce e de criticat însă este modul în care aparatul poliţienesc acţionează, pe principiul o fi, n-o fi constituţional, dar umflaţi-l. I-au luat plăcuţele. Hai să spunem că asta poate să fie la interpretarea legii, dar de ce dosar penal? Unde scrie într-o lege că nu ai voie să circuli cu plăcuţe de înmatriculare care în acel moment erau legale, erau date de un stat european şi România le recunoştea implicit? De ce ridicarea permisului de conducere? În ce lege scrie că nu ai voie să conduci maşina cu aceste plăcuţe, până la proba contrarie făcută de Poliţie?”.

În opinia parlamentarului USR, „este un mod de a-şi umfla muşchiul de miliţieni, la ordin politic, în mod evident, cu toate explicaţiile absurde după asta ale Poliţiei, care ar trebui să ne îngrijoreze. Această nouă politizare a acţiunilor vine pe un trend în care instituţiile din România sunt golite complet de neutralitatea aceea care este absolut necesară într-o democraţie”.

Cristian Ghinea, despre cazul maşinii cu număr anti-PSD