Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Senator PNL, despre acuzațiile de înaltă trădare la adresa președintelui: O prostie, ca să nu zic ticăloșie

Florin Citu PNL lege pensii

Sursa foto: Facebook/Florin Cîţu
Sursa foto: Facebook/Florin Cîţu

Senatorul PNL Florin Cîțu, după ce liderii PSD l-au acuzat pe președintele Klaus Iohannis de înaltă trădare, inclusiv pentru că ar fi subminat economia națională: ”Este clar că și-au dat seama că după un an și jumătate, economia este distrusă de programul de guvernare și acum încearcă să se salveze și au găsit un vinovat în opoziție și în președintele Klaus Iohannis. Prin aceste declarații avem confirmarea că implementarea programului de guvernare a dus economia într-un dezastru”.

Senatorul PNL Florin Cîțu califică la RFI drept penibile declarațiile liderilor PSD privind acuzațiile de înaltă trădare aduse președintelui Klaus Iohannis. Între altele, social-democrații susțin că șeful statului ar vinovat de înaltă trădare pentru că ar fi subminat economia națională prin declarațiile sale privind pensiile și salariile.

Florin Cîțu este de părere că liderii PSD și-au dat seama că  ”economia este distrusă de programul de guvernare și acum încearcă să se salveze și au găsit un vinovat în opoziție și în președintele Klaus Iohannis”.

”O prostie, ca să nu zic ticăloșie (acuzațiile de înaltă trădare n.r.). În același timp despre acuzațiile referitoare la subminarea economiei naționale: este foarte ciudat să fii la putere de doi ani de zile, să ai Guvernul, să iei deciziile, să spui peste tot că implementezi programul de guvernare și, pe de altă parte, să spui că de vină pentru dezastrul în economie sunt niște declarații ale opoziției și aici îl iau la țintă pe dl președinte Iohannis. Este clar că și-au dat seama că după un an și jumătate, economia este distrusă de programul de guvernare și acum încearcă să se salveze și au găsit un vinovat în opoziție și în președintele Klaus Iohannis. Prin aceste declarații avem confirmarea că implementarea programului de guvernare a dus economia într-un dezastru. Pentru că dacă nu ar fi fost așa, nu ar fi fost nevoie să justifice. Și atunci se caută un țap ispășitor”, a spus Florin Cîțu.

Senatorul PNL a spus și care sunt principalele probleme majore cu care se confruntă economia.

”Rata inflației a crescut mai mult decât salariul net în economie, în special în sectorul bugetar și a mușcat, bineînțeles, din sectorul privat, din puterea de cumpărare. Dobânzile care s-au transferat imediat în rate la credite cu 30...40% mai mari, deficitul comercial, deficitul de cont curent, în primul trimestru a scăzut creșterea economică de la 6,9% anul trecut la 4%, cea mai mare scădere din UE și acest lucru este confirmat astăzi și de estimările Comisiei Naționale de Prognoză care a scăzut estimările pentru sfârșitul de an de creștere economică reală cu 0,5 pp și a crescut estimările de inflație cu 2,5 pp. Și să nu uităm deficitul bugetar, cel mai mare deficit bugetar în ultimii 10 ani de zile. Când ai economie care performează, de ce ai deficit bugetar?” a mai declarat senatorul liberal.

 
Senatorul PNL Florin Cîțu în dialog cu Valentin Chisoceanu