Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Venezuela: Un fost polițist recunoaște implicarea în atacul cu drone asupra președintelui Maduro

f-maduro-a-20150302.jpg

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro
Sursa imaginii: 
AFP

Un fost şef al poliţiei municipale a recunoscut că este unul dintre cei care au organizat atacul care l-a vizat recent pe preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. Fostul polițist, în prezent, activist anti-guvernamental, a declarat că a ajutat la organizarea operaţiunii de lansare a mai multor drone armate deasupra unui miting unde ţinea un discurs preşedintele Maduro.

„Am avut un obiectiv, dar nu am putut să îl îndeplinim 100%. Lupta va continua”, a declarat el.

Bărbatul a declarat într-un interviu pentru Reuters că a orchestrat atacul alături de o asociaţie de militanţi anti-Maduro cunoscuţi în Venezuela sub numele „Rezistenţa”.

Rezistenţa este compusă din mai mulţi activişti stradali, studenţi şi foşti ofiţeri militari. Este cunoscută în Venezuela pentru că a organizat proteste anti-Maduro în ultimii ani, care în general s-au soldat cu ciocniri ale protestatarilor cu poliţia.

 

 

Nicolas Maduro este aspru criticat în Venezuela de contestatari care susțin că vrea să rămână ilegal la putere. Între timp, țara este afectată de o severă criză econmică, inflația fiind de 1.000.000%. Lipsesc din comerț produse de primă necesitate, mai ales medicamente şi produse alimentare.