Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


E. Andronescu: Nu am înțeles obiectivele acestui miting/ Orice om are dreptul să protesteze

Ecaterina Andronescu cere "înţelepciune şi responsabilitate" în criza politică din ultimele zile.

Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, afirmă la RFI că nu a înțeles obiectivele protestului diasporei din Piața Victoriei. Totuși, guvernanții ar trebui ”să fie atenți și să încerce să remedieze lucrurile care se reproșează”.

În opinia sa, motivele pentru care diaspora este în stradă nu sunt clare și nici justificate.

Totuși, senatoarea PSD admite că guvernanții ar trebui să ”fie extrem de atenți pentru că, până la urmă, această manifestare prezintă și un senzor al opiniei publice. Trebuie să fie atenți și să încerce să remedieze lucrurile care se reproșează.”

Ecaterina Andronescu spune că nu se așteaptă ca în stradă să iasă un million de protestatari.”Orice om are dreptul să protesteze, să se exprime. Deci din acest punct de vedere, fara indoiala, nu este de mirare ca se intampla asemenea lucruri. In al doilea rand, cred că ceea ce au spus cei de la Jandamerie, ține de, după opinia mea, de această neclaritate (...) cine organizează și câți oameni sunt acolo, pentru că una este să ai mii sau zeci de mii și alta este să ai peste un milion de oameni. Din toate punctele de vedere, inclusiv, sa spunem, asiguraea asistentei medicale cu salvari, pentru ca e o zi calduroasa, e o zi in care pot sa existe si asemenea sensibilitati. Deci, nu as lua partea negativa a acestei idei (mobilizarea autoritatilor n.r.), ci partea  de a avea un miting care sa nu se termine cu lucruri care nu ne plac. (...) Sigur că este foarte important să aflăm care sunt principalele argumente pentru care manifestă. Pentru că, cel puțin eu, poate nu am fost suficient de atentă, nu am înțeles care sunt obiectivele acestui miting. (...)Când există asemenea manifestări publice, autoritățile, cei care guvernează trebuie să fie extrem de atenți pentru că, până la urmă, această manifestare prezintă și un senzor al opiniei publice. Trebuie să fie atenți și să încerce să remedieze lucrurile care se reproșează. Dacă ar fi să luăm foarte concret care sunt acțiunile Guvernului care au deranjat foarte mult: legile justiției, deocamdată nu sunt în vigoare, una singură a intrat în vigoare, restul sunt încă în procedurile parlamentare, în aceste proceduri se mai pot întâmpla lucruri”, spune Ecaterina Andronescu.

 

 
Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu