Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


E. Andronescu: I-aş sugera doamnei premier să se pregătească mai bine când face vizite externe

ecaterina_andronescu.jpg

Ecaterina Andronescu, senator PSD
Sursa imaginii: 
Facebook / Ecaterina Andronescu

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu îi recomandă premierului Viorica Dăncilă să se pregătească mai bine atunci când efectuează vizite externe.

Precizarea a fost făcută la RFI după ce românii din diaspora care vin să protesteze la București au criticat dur gafele comise de premierul Viorica Dăncilă în vizitele oficiale pe care le-a efectuat în diverse țări.

Nu cred că vă așteptați de la mine să le aplaud (gafele n.r.), în niciun caz, dar, fără îndoială, eu i-aș sugera doamnei (Viorica Dăncilă n.r.) să se pregătească mai bine atunci când face aceste vizite și să-i fie lucrurile mult mai bine așezate”, a precizat senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, senatoarea PSD a declarat la RFI că nu a înțeles obiectivele protestului diasporei. În opinia sa, motivele pentru care diaspora este în stradă nu sunt clare și nici justificate.

Totuși, senatoarea PSD admite că guvernanții ar trebui să ”fie extrem de atenți pentru că, până la urmă, această manifestare prezintă și un senzor al opiniei publice. Trebuie să fie atenți și să încerce să remedieze lucrurile care se reproșează.”

Ecaterina Andronescu mai spune că nu se așteaptă ca în stradă să iasă un million de protestatari.

”Orice om are dreptul să protesteze să se exprime. (...) Sigur că este foarte important să aflăm care sunt principalele argumente pentru care manifestă. Pentru că, cel puțin eu, poate nu am fost suficient de atentă, nu am înțeles care sunt obiectivele acestui miting. (...) Când există asemenea manifestări publice, autoritățile, cei care guvernează trebuie să fie extrem de atenți pentru că, până la urmă, această manifestare prezintă și un senzor al opiniei publice. Trebuie să fie atenți și să încerce să remedieze lucrurile care se reproșează”, spune Ecaterina Andronescu.

 
Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu