Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nou protest, sâmbătă, în București

jandarmi_2_libertatea.jpg

Au fost rănite 452 de persoane, dintre care 35 au fost jandarmi
Au fost rănite 452 de persoane, dintre care 35 au fost jandarmi
Image source: 
libertatea.ro

Un nou protest este anunţat, pe rețelele de socializare, pentru sâmbătă, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, evenimentul fiind intitulat ”Nu plecăm până nu plecaţi!”.

”PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziţi şi pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. Nu ne intimidaţi, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecaţi până nu omorâţi pe cineva!”, scrie pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide.

Comunicatul integral postat pe internet

”Jandarmeria a tras împotriva propriului popor! Așa arată România sub guvernarea Ciumei Roșii... oamenii făceau apel către Armată să vină și să-i apere. Da, așa arată România anului 2018 unde PSD-ul, acest PARTID neo-comunist folosește o Instituție a Statului ca pe propria Gardă Pretoriană.

Ieri în București era o atmosferă de război, peste tot se puteau auzi explozii, iar oameni nevinovați și paznici erau gazați, împrăstiați cu tunuri cu apă și bătuți cu bestialitate de oameni în uniformă. Avem peste 450 de răniți, nu știm câți reținuți.

Astăzi vom ieși din nou, pentru LIBERTATE, pentru ROMÂNIA! NU SCĂPAȚI!

Plecați până nu moare cineva!”.

Sute de răniți, cei mai mulți civili

 Datele comunicate de serviciile pentru situații de urgență arată că au fost rănite 452 de persoane, dintre care 35 au fost jandarmi. Unele au fost tratate pe locf, altele având nevoie să fie duse la spitale.

Persoanele care au participat la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei şi care au fost internate la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare stabilă, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa. ”Noi am avut un total de 50 de victime aduse, dintre care 13 jandarmi. Sunt echilibraţi, nu sunt probleme. Nu toţi au venit aduşi de mijloacele de intervenţie medicale şi paramedicale, am avut şi 13 persoane care s-au prezentat spontan la noi la spital, cum s-au prezentat şi la alte spitale. Sunt stabili, leziunile pe care le au sunt, în general, plăgi, traumatisme, contuzii”, a indicat medicul.

Niciuna dintre persoanele care au participat la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei şi au avut transportate pentru îngrijiri medicale la Spitalul Elias nu a rămas internată, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silviu Negoiţă. ”22 de persoane au fost aduse în cursul întregii nopţi, dintre care doi jandarmi, niciun copil. Nimeni nu a rămas internat. Au avut contuzii, escoriaţii”, a precizat medicul.